İş yaşamında sunum yapma ve topluluk önünde konuşma çalışanların korkulu rüyasıdır. Profesyonellik ise bilgi, beceri ve tutumun etkili bir şekilde karşı tarafa aktarılmasını gerektirir. Dolayısıyla iyi sunum yapamama ya da topluluk önünde konuşamama kariyer basamağında bir engel olarak görülmekte ve bu özellik geliştirilmesi gereken bir beceri olarak kabul edilmektedir. Bu eğitimin amacı; çalışanların topluluk önünde konuşma becerisini, etkili ve iz bırakan sunumlar yapma becerisini geliştirmektir. Çalışanın bu korku ile barışması ve sunum yapmayı aynen danstaki müzik ve ritim uyumu gibi kendi ses-söz ve beden dili uyumu ile gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Sunumu dans tadında eğlenceli bir hale getirmek için çeşitli teknik ve yöntemler uygulanmaktadır.
Eğitim İçeriği
- Sunumda Ne ve Nasıl İlkeleri
- Kendimizi Takdim Etme
- Platform Üzerinde İletişim Becerilerini Kullanmak (Duruş, Jestler, Mimikler, Göz Teması, Mizah, Giyim, Görünüş, Tempo, Ses)
- Kurum İçi Eğitmenlerin Profesyonel Yaklaşımı
- Kurum İçi Eğitim Programlarında İlgiyi Tutabilme ve Etkiyi Artırmanın Önemi
- Mükemmel Sunuşlar ve Mükemmel Sunucular İçin Altın Kurallar – 1 (Olumlu Atmosfer Yaratmak / Açık İletişim Kurmak • Sunumun Çatısını Oluşturmak / Görsel Malzemeler / İçindeki Ritmi Yakala
- Sunumun “Ne” Boyutu: Sunumun Hazırlanması (Sunumun aktarılacağı hedef grup kim / İçeriğin sunuş hedefi ve dinleyicinin değerlerine göre yapılandırılması / Ana ve alt mesajların hazırlanması / Çam Ağacı Modelinin Hazırlanması, 1K + 5 N Tekniğini Uygulama) • Altın Kurallar – 2 (Sunum Öncesi Genel ve Özel Hazırlık / İzleyiciyi Katma Teknikleri) • Altın Kurallar – 3 (Profesyonel Sunucunun Rolü / Dikkatleri Yakalama / Bitirme)
- İç Eleştirmenini Sustur / Seyirciyi Olumlu Etkile
- Sunumdaki Duruşunu Belirle / Yanlış Yapsan da Vazgeçme
- Yardımcı Malzemelerin Hazırlanması İçin Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
- Akılda Kalıcı Ve İkna Edici Sunuşlar İçin Önemli İpuçları
Katılımcı Profili
- Stresten etkilenen tüm çalışanlar
Eğitim Süresi: 2 Gün